Musafestareiden ABC: Mitä festareilla kannattaa muistaa?

Onko haaveissa unelmien kesä unettomine valkeine öineen, ja upeine musiikkifestareineen, ihanan kaveriporukan seurassa? Et ole ajatuksinesi yksin: festarit kuuluvat tuhansien suomalaisten kesäsuunnitelmiin joka vuosi. Festareita on tarjolla laidasta laitaan, pidit sitten minkälaisesta musiikista tahansa.

Suomi tarjoaa lukuisia erityyppisiä festareita joka kesä monenlaiseen makuun. Jos on valmis lähtemään maailmalle, on tarjolla olevien festareiden määrä laskettavissa tuhansissa. Aivan jokaiselle siis löytynee itseä kiinnostava ja omaan makuun sopiva musiikkifestivaali, jonka pyörteissä voi juhlia myöhään yöhön! Kun sopiva festari on löytynyt, saattaa festarihuumassa usein unohtua muutama tärkeä pointti, jotka on kuitenkin tärkeä muistaa oman turvallisuutensa ja hyvinvointinsa tähden. Tässä artikkelissa on listattu niistä muutama, jotta sinäkin voit nauttia turvallisesta festarikokemuksesta. Jos festareiden sijaan vietät kesäsi mieluummin opiskellen, suuntaa ja hanki itsellesi aimo annos sivistystä!

1. Juo vettä

Tämä äidillinen neuvo pätee kaikkiin olinpaikkoihin kuumana kesänä, mutta varsinkin festaritohinassa se on tärkeä muistaa, sillä juominen saattaa juhlahumussa helposti unohtua. Pidä raikasta vettä saatavillasi koko ajan, ja pidä huoli että täytät pullosi uudella vedellä aina edellisen loputtua. Et halua saada nestehukkaa festareilla, sillä se tarkoittaisi hyvien bileiden loppua sinun osaltasi!

2. Käytä aurinkorasvaa

Toinen yleisneuvo kesän kuumiin päiviin on aurinkorasvan käyttö. Vaikka nuorena, villinä ja vapaana ihosyöpä saattaakin tuntua vielä olemattomalta riskiltä… Jos kuitenkin haluat motivaatiota aurinkorasvan käyttöön, niin mietipä vaikka lyhytaikaisempia seurauksia: jos satut palamaan auringossa, on edessäsi tuskainen loppufestari, kun punainen ihosi sattuu kaikkialta, ja joudut kävelemään ympäriinsä punaisena kuin rapu!

3. Hanki festarisovellus

Nykyään digitalisaation aikana kaikilla ja kaikella on oma kännykkäsovellus – niin myös lähes kaikilla festareilla. Hanki oman festarisi sovellus kännykkään jo hyvissä ajoin ennen festaria – näin varmistat, että alueen kartta, kojut ja kaikki esitysajat ovat aina saatavillasi kätevästi taskussasi! Voit poistaa sovelluksen festarin jälkeen, joten älä huoli sen viemästä tilasta.

4. Pakkaa sään mukaisesti – mutta älä ylipakkaa

Varsinkin Suomen kesä osaa olla kuin angstinen teini ja yllättää pahanpäiväisesti. Siksi mukaan kannattaa todennäköisesti pakata ainakin sadeviitta, vedenkestävää vaatetta ja jotakin lämmintä. Kannattaa kuitenkin käyttää maalaisjärkeä: jos ennuste näyttää +35 astetta koko viikonlopulle, tuskin tarvitset yllesi uutta kidsbrandstore.fi toppatakkia, vaikka se olisi kuinka hieno.

5. Varavirtalähde pelastaa

Haluat varmasti tallettaa festarikokemuksesi lukuisiin kuviin, ja olla tavoitettavissa koko festarin ajan. Virtalähdettä ei festarialueella kuitenkaan ihan helposti ole saatavilla. Siksi pieni taskukokoinen varavirtalähde saattaakin säästää sinut monilta paniikki-itkuilta! Pidä kännykkäsi ladattuna koko festareiden ajan, niin mielenrauhasi säilyy.

6. Pidä kavereista huolta

Festareiden tohinassa saattaa käydä niin, että kaverit menevät hukkaan ihan huomaamatta. Mitä vain voi sattua, ja kännykästäkin voi loppua akku! Sopikaa etukäteen jokin tapaamispaikka, johon kaikki tulette, jos jostain syystä erkanette toisistanne. Näin varmistetaan, ettei kukaan loukkaannu tai katoa porukasta pitkäksi aikaa, ja joudu juhlimaan yksinään!

7. Festareiden hätäsetti pelastaa monelta

Pakkaa mukaan ainakin nämä: ohut muovinen roskasäkki, laastereita ja vessapaperia. Nämä kaikki mahtuvat pieneen tilaan, mutta tarpeen tullen olet kiitollinen jokaisesta niistä! Ne auttavat haavatilanteissa, suojaamaan tavaraa vedeltä ja illan hämärässä bajamajan uumenissa, kun olet kiitollinen joka ikisestä arkista!