Muusikon elämä on ainaista kiertämistä

Muusikon elämässä ajatellaan edelleen olevan tiettyä glamouria ja sen ajatellaan olevan ainoastaan mukavaa seikkailua ympäri maailman. Näin se ei kuitenkaan ole, sillä muusikon työ on itse asiassa todella rankkaa työtä, jossa joudutaan olemaan pois kotoa joskus jopa kuukausia kerrallaan. Muusikon työ ei siis missään nimessä sovi aivan kaikille, vaan se vaatii tietynlaisen ihmisen, jotta tätä työtä pystyy tekemään.

Kiertolaisen elämää

Suurimmaksi osaksi muusikot istuvat keikkabussissa ja kiertävät paikasta toiseen. Itse keikan soittaminen kestää yleensä vain noin tunnin päivässä. Keikkabusseilla kuljetaan joskus pitkiäkin matkoja yön yli. Tällöin on tärkeää, että keikkabussin turvallisuusasiat ovat kunnossa. On siis hyvin tärkeää, että pimeällä ajettaessa esimerkiksi valot ovat parhaat mahdolliset.

Jos muusikon tai bändin on tarkoitus keikkailla Suomessa, Nordeye on erinomainen verkkokauppa, johon kannattaa tutustua. Se pitää sisällään kaikenlaisia tarvikkeita keikkabusseihin. Erinomainen Nordeye pitää nimittäin valikoimissaan suurta määrää auton lyhyitä ja pitkiä valoja sekä myös lisävaloja, jotka nekin tulevat tarpeeseen varsinkin talvikeleillä ajettaessa. Jotta muusikon matka sujuisi turvallisesti, on tällaisten perusasioiden siis oltava aina kunnossa. Onneksi muusikkoa ja koko muuta porukkaa auttaa Nordeye, joka huolehtii tiellä liikkuvien ihmisten turvallisuudesta parhaimmalla mahdollisella tavalla. Vaikka keikkabussissa siis välillä juhlittaisiin ja varsinkin rokkielämä saattaa joskus olla täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita, on tiellä liikuttaessa pidettävä järki päässä.

Kuinka muusikoksi tullaan?

Muusikon uralle voi hakeutua montaa eri kautta. Siihen saa tietysti koulutusta esimerkiksi Sibelius-Akatemiasta, josta valmistuttuasi olet ammattimuusikko ja voit hakea mitä tahansa sopivaa muusikon työpaikkaa koulutuksellasi. Pitää kuitenkin huomioida, että koulusta saatavat paperit eivät vielä vie muusikkoa maineeseen ja kunniaan. Koulutus on kuitenkin yksi keino hakeutua alalle.

Voisi melkein sanoa, että suurin osa muusikoista on lähtenyt muusikon uralle yksinkertaisesti perustamalla bändin ja tekemällä paljon työtä sen eteen, että bändi lähtee nousuun. Joillekin käy hyvin ja he saavat musiikista ammatin, kun taas toiset saattavat tahkota pieniä keikkoja vuosikausia, eivätkä ikinä pääse sen pidemmälle. Jos sinäkin siis haaveilet muusikon urasta tosissasi, on tärkeää, että panostat siihen. Laadun täytyy olla hyvää jo heti alusta alkaen, sillä koskaan ei voi tietää, kuka mitkäkin demot ja singlet kuulee. Hyvälaatuinen demo voi olla portti menestykseen, kuten se on ollutkin todella monien bändien ja artistien kohdalla.

Muusikon uran kohdalla voisikin sanoa, että toki joskus sattumalla ja sillä että olet oikeassa paikassa oikeaan aikaan, on merkittävä vaikutus, mutta useimmiten se on kova työ, joka tuottaa tulosta. Mitään ei siis saa ilmaiseksi. Se pätee elämään yleensäkin, joten muusikot eivät ole poikkeus siinä mielessä.

Keikkojen hankkiminen

Lähes kaikki artistit ja muusikot aloittavat niin sanotusti pohjalta. He joutuvat esiintymään jopa ilmaiseksi pienissä tapahtumissa, kuten vaikka nuorisoilloissa. Tuollaiset pienet keikat ovat loistavaa harjoittelua tulevaisuutta varten. Mitä enemmän bändi tai artisti esiintyy, sitä varmemmaksi otteet tulevat. Kukaan ei voi odottaa pääsevänsä esiintymään suurille väkimassoille välittömästi, vaan ensin täytyy käydä läpi pienet keikat ja monet epäonnistumiset.

On myös normaalia, että joskus keikoille saapuu vain kourallinen ihmisiä tai ei välttämättä ketään. Noistakaan keikoista ei saa lannistua, vaan pitää ymmärtää, että ne kuuluvat lähes kaikkien muusikoiden uraan. Ne ovat osa normaalia urakehitystä. Tärkeää on, että myös uran alkupään keikoilla soittaa täysillä. Monet artistit ja yhtyeet on nimittäin löydetty niiden soittaessa ensimmäisiä keikkojaan.