Lähes jokaisen taskusta löytyy musiikkia

Mobiililaitteet ovat mullistaneet maailmaa myös musiikin saralla. Entisajoista tulee mieleen suuret pattereilla toimivat kantokahvalliset stereo- tai CD-soittimet, joita moni kuljetti mukanaan rannalle, piknikille ja muihin paikkoihin, joissa haluttiin nauttia musiikin kuuntelusta yhdessä muiden kanssa. Jossakin vaiheessa nämä musiikkilaitteet toki pienenivät, mutta eivät ne koskaan mahtuneet taskuun. Tämän päivän musiikista nauttivat voivat kaivaa taskuistaan esille musiikkia siellä, missä ikinä he sen haluavatkaan tehdä.

Lähes jokainen kantaa mukanaan mobiililaitetta, jolla voi tehdä monenlaisia käteviä asioita, kuten juuri kuunnella musiikkia. Niistä voidaan kuunnella musiikkia kuulokkeiden tai vaikka erillisten kaiuttimien kautta, jotka nekään eivät välttämättä ole suuria ja painavia. Silti ääni voi olla todella laadukkaan kuuloista. Löytyy myös paljon vaihtoehtoja, millaisen ohjelmiston kautta musiikkia voi valita kuunneltavaksi.

Asenna laitteeseesi sopiva musiikkisovellus

Kun ennen musiikkilaitteissa tarvittiin erillistä kasettia tai levyä, joka sisälsi musiikkia, nykyään musiikki tulee yleensä jostakin musiikkipalvelusta. Sellaiset ovat mullistaneet musiikin kuuntelua entisestään. Niiden avulla voi kuunnella laitteessaan lähes mitä tahansa musiikkia vain haluaa. Mobiililaitteisiin voi olla tarjolla laitteeseen tarkoitettuja omia musiikkipalveluita. Jos mobiililaite on esimerkiksi iphone x, voidaan siinä kuunnella musiikkia Apple Music -palvelun kautta. Siinä ei välttämättä tarvita edes internettiä, koska musiikkia voi ladata sen avulla laitteeseen valmiiksi myöhempää kuuntelua varten.

Mobiililaitteet toivat musiikin joka paikkaan

Musiikki kulkee tänä päivänä mukana ihan minne tahansa sattuukaan menemään. Moni paikoista on sellaisia, joissa muusikin kuunteleminen oli ennen aika vaikeaa, ja jossakin jopa täysin mahdotonta. Kannettavat musiikkilaitteet pienenivät jossakin vaiheessa sellaisiksi, että ne mahtuivat ainakin jonkin suuruisiin käsilaukkuihin mukaan, ja osan saattoi saada kiinnitettyä vaatteisiin, jolloin ne pystyttiin ottamaan vaikka lenkille mukaan. Sellainen oli esimerkiksi MP3-soitin. Mutta suurin mullistus mukana kannettavan musiikin kohdallakin tapahtui silloin, kun mobiililaitteet valtasivat taskumme. Koska mobiililaitteilla voi tehdä paljon muutakin kuin kuunnella musiikkia, niitä halutaan kuljettaa mukana joka paikassa. Aika moni pitää niitä aina käsien ulottuvilla.

Mikään ei ole enää mahdoton paikka kuunnella musiikkia

Kuten sanottu, on monta tilannetta, joissa musiikkia on helpompaa kuunnella kuin ennen. Musiikkia pystyi toki kuuntelemaan ennenkin lentojen aikana. Siihen tarvittiin kuulokkeet, jotka laitettiin kiinni istuimien käsinojissa oleviin koloihin. Valittavissa oli muutama kanava, joista kuului musiikkia. Sieltä tuskin kovin moni kuuli juuri itselle mieleistään musiikkia. Nyt voi vaikka koko lennon ajan kuunnella juuri sitä, mitä itse haluaa, kunhan muistaa ladata sitä valmiiksi mobiililaitteeseensa.

Myös julkisissa kulkuvälineissä aika kuluu mukavasti musiikkia kuunnellen, mutta silloin kannattaa käyttää kuulokkeita, jotta muiden ei tarvitse sitä kuunnella. Jos tarkoitus on kuunnella musiikkia yhdessä, sekin onnistuu. Lisäksi on esimerkiksi olemassa monenlaisia kaiuttimia, joista osan voi ottaa vaikka suihkuun mukaan. Osan voi vaikka upottaa veteen, mutta siitä ei nyt ole mitään hyötyä musiikinkuunteluun.

Monet kaiuttimet yhdistetään mobiililaitteisiin langattomasti bluetooth-yhteydellä. Vaikka kaiutin olisi pieni, voi siitä tulla ulos ihan laadukasta ääntä. Siksi hiekkarannoille tai piknikeille saadaan helposti mukaan vaativaankin makuun sopivaa ääntä. Musiikkia on nykyään lähes joka paikassa, mikä ei ole ollenkaan huono asia.